Nowsales – hosting en meer

Website, E-mail en VPS hosting | Wordpress, Joomla sitebouw en -onderhoud | Computer, DNS en NAS support

Nowsales – hosting en meer
meldingen

Storingen 2018 – nu

Onderstaand een overzicht van storingen:

Ontvang een email als dit bericht wordt bijgewerkt

Op dinsdagavond 28 februari 2023 was er een kortstondige storing op het AMS2 platform van onze hoster DirectVPS. Daardoor waren onder meer de door ons gehoste websites tijdelijk niet bereikbaar, onze e-maildiensten zijn niet verstoord geweest.

2022

Op maandag 4 oktober 2022 ondervond Openprovider, een van onze domeinregistrars, problemen met hun DNS diensten door een grote DDOS aanval. Daardoor waren diverse domeinen niet bereikbaar.

2021

Op zaterdagochtend 14 augustus 2021 was er een kortstondige storing op de mailserver, hierdoor was het mailverkeer circa een uur lang problematisch.

Op donderdag en vrijdag 15/16 juli 2021 hebben er DDOS aanvallen plaatsgevonden op de infrastructuur van DirectVPS, waar wij VPS servers afnemen. DirectVPS was daardoor soms verminderd (of niet) bereikbaar en dit heeft u weer kunnen merken in de bereikbaarheid van uw eigen website of e-mail. DirectVPS heeft zich aangesloten bij de NaWas (Nationale Wasstraat tegen DDOS-aanvallen) om deze en eventuele toekomstige DDOS aanvallen zo goed mogelijk tegen te kunnen gaan.

Op maandag 22 maart 2021 heeft er een DDOS aanval plaatsgevonden op de infrastructuur van TransIP, waar wij enkele diensten afnemen. TransIP was daardoor verminderd bereikbaar en dit heeft u mogelijk weer kunnen merken in de bereikbaarheid van uw eigen website of e-mail.

Op zondagavond 31 januari en maandagochtend 1 februari 2021 heeft een grote, publieke RBL (realtime blacklist) genaamd spamcop.net, waarmee spam gefilterd wordt, een storing gehad (domeinnaam verlopen). Daardoor kan het zijn voorgekomen dat sommige legitieme berichten niet zijn aangekomen in uw inbox. Normaliter proberen mailservers bij niet afgeleverde berichten dit later alsnog te doen, dus deze kunnen vandaag of in de aankomende dagen alsnog arriveren.

2020

Donderdag 20 augustus 2020 Door een defecte schijf in één van de storage servers van onze VPS hoster kunt u mogelijk traagheid ervaren op onze virtuele servers. De defecte schijf is direct vervangen en zolang de RAID set wordt gerebuild, kan er dus – naar schatting 24u lang – enige traagheid ontstaan.

Vrijdagmiddag 10 juli 2020 was er om 12:45u een korte storing op het netwerk van onze vps hoster. Dit probleem is snel opgepakt en binnen een kwartier alweer verholpen.

2019

Donderdagochtend 14 maart 2019 was er een klanten e-mail account gehacked, waardoor deze spam verzond richting – met name – gmail-adressen. Het probleem is binnen 30mins ontdekt en verholpen (en google op de hoogte gebracht), maar het kan zijn dat de aankomende uren / dagen uw e-mail door gmail in de spamfolder van ontvangers wordt geplaatst. Mocht u hierover berichten krijgen van ontvangers, verzoek hen dan uw e-mail berichten binnen gmail te markeren als ‘niet-spam’. Dit versnelt het herstelproces.

2018

Vrijdagavond 27 mei 2018 was er een netwerkstoring bij de vps hoster waardoor de webserver tijdelijk onbereikbaar was, dit was rond 20:30u weer verholpen.

Vrijdagochtend 4 mei 2018 om 06:45u is er een storing op de mailserver ontdekt, deze was tegen 07:10u weer verholpen.

Op donderdag 15 en vrijdag 16 februari 2018 heeft een grote, publieke RBL (realtime blacklist) genaamd SORBS.net, waarmee spam gefilterd wordt, tijdelijk diverse mailservers van google/gmail op haar zwarte lijst gezet. Daardoor kan het zijn voorgekomen dat legitieme berichten van sommige gmail-gebruikers niet zijn aangekomen in uw inbox. Normaliter probeert Google bij niet afgeleverde berichten dit later alsnog te doen, dus deze berichten kunnen vandaag of in de aankomende dagen alsnog arriveren.

Donderdag 1 februari 2018 is er een grote storing op onze eigen webserver geweest, n.a.v. de effecten van het spoedonderhoud door de vps-hoster eerder deze maand. Een tijdelijke backup is dezelfde dag teruggezet en de server was weer volledig hersteld/stabiel op zondagavond.

Er heeft zich op op zaterdag 6 januari 2018 op de mailserver een probleem voorgedaan, hierdoor is ontvangst en/of verzending van uw mail op dat moment mogelijk kort onderbroken of vertraagd geweest. Ook kan het tijdelijk voorkomen dat verzonden e-mails – naar sommige mailadressen c.q. mailservers – niet goed aankomen (foutmelding: gdubd truncate), dit moet zich in de loop van maandag of dinsdag automatisch oplossen. Probeert u vervolgens nogmaals eventueel niet goed aangekomen e-mails te verzenden. Onze excuses voor enig ongemak!

Ontvang een email als dit bericht wordt bijgewerkt


wordpress     Joomla     RoundCube   NextCloud   Softaculous     ISPConfig     PhpMyAdmin    MySQL   PHP     Debian